A gyalogosbiztonság növelése a fő célkitűzésünk alakulásunk óta, mert úgy gondoljuk, hogy a technológiai lehetőségek fejlődésével egyre közelebb kerülhetünk a 0 balesethez, vagyis az ideális állapothoz. Azt viszont végig tudtuk, hogy a problémához komplex módon kell hozzá állni, és a SafeXone smart zebra rendszer önmagában nem lesz megoldás mindenre.

A klasszikus statikus forgalomirányítási eszközök használata továbbra is szükséges. Természetesen ide tartoznak a táblák, felfestések is, de sok helyen fontos, hogy legyenek járdaszigetek, forgalomcsillapító eszközök, kerékpársáv elválasztók, hiszen ezek alkalmasak a közlekedők „kordában tartására”. A terelő elemek legtöbbször betonból készülnek, vagy az ideiglenes megoldások műanyagból, a szigeteket pedig többnyire térkőből és útszegélyekből épülnek meg.

Ebbe a megoldáskörbe hoz újat a MODULPADKA termékcsalád, ami lehetővé teszi a forgalomterelések modulokból való felépítését. Ez valós alternatíva lehet olyan helyeken, ahol a beton elemek méreteire és tömegére nincs szükség, vagy nincs idő egy épített járdasziget létrehozására, hiszen a modularitásnak köszönhetően nagyon gyorsan megépíthető.

Járdasziget kialakítások

Hasonló módon, tehát modulok segítségével lehet létrehozni különböző feladatokat ellátó járdaszigeteket. Gyalogosátkelők vagy kerékpárút átvezetéseknél leginkább középsziget kialakítása szükséges, más esetekben pedig a gépjárműforgalom lassítása a cél. Különböző alakú modulokból állítható elő a megfelelő alakzat, ami nagy rugalmasságot biztosít a tervezőknek és a kivitelezőknek.

Biciklisáv elválasztás

A Wiesbadeni szegély elsősorban biciklisávok elválasztására szolgál. Csuklós megoldással csatlakoznak egymáshoz az 1 m hosszú elemek, így az iránya rugalmasan igazítható. Rögzítése az útburkolathoz lehetséges dübeles megoldással. Természetesen nem csak kerékpársáv elválasztásra alkalmas ez a szegély, hanem akár ideiglenes gyalogos folyosó létrehozására is, ahogy forgalomtechnika tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozó Lean-bau blog ezt meg is említi. A Frankfurti kalap egy picit máshogy kínál megoldást ugyanerre a feladatra. Ebben az esetben különálló elemeket („kalapokat”) helyezhetünk az elválasztó vonalra igény szerinti sűrűséggel. 

Körforgalom

A figyelmes közlekedőnek biztosan van egy-két hely az emlékezetében, ahol a körforgalom csupán festéssel van jelezve, de egyébként a középkör nincs geometriailag kiemelve. Az ilyen helyekre alkalmas a terelőelemekből kialakított kör is, de ha növényzet is jól mutatna, akkor egy nagy virágládát is létre lehet hozni az erre kifejlesztett körforgalom elemekből.

Terelő elemek

Olyan terelések esetén, ahol nincs szükség a beton terelőelemek méreteire és tömegére, felhasználható a szintén modulokból felépülő terelő termékcsalád. A magasabb terelőelemek 50 cm magasak, az alacsonyabb vezetőszegélyek 25 cm magasak.

Kiegészítők, színek

A termékek különböző kiegészítő termékekkel is kombinálhatók. Ilyenek a beilleszthető prizmák, jelző táblák, figyelmeztető jelzések, de a hozzájuk való rögzítő elemek is biztosítottak. A figyelemfelkeltés növelése érdekében a termékek különböző színekben elérhetők, vagy akár teljesen egyedi színben is rendelhetők.

Újrahasznosított műanyagból

A fenntarthatóság jegyében a MODULPADKA termékek újrahasznosított műanyagból készülnek, ami ebben a felhasználási körben teljesen ésszerű és modern anyagválasztás.

A MODULPADKA termékcsalád tehát egy újszerű megoldás a forgalomterelés területén, és számos helyen lehet költség és időhatékony megoldás. Ajánlatkérés, és további információszerzés céljából érdemes meglátogatni a márka honlapját a gombra kattintva: